juusofofonoff
15.03.2010 č 11.47
Juuso Fofonoff:

Puiden haku

Koska puut oli melkein loppu, lähdimme iskän kanssa mehtään niitä hakemaan.Ensiksi ajoimme kelkalla n. 3-4 km. päähän, ja siellä Jaakko sitten sahasi puut ja minä laitoin ne lavalle.

Kun Jaakko oli sahannut puut siinä kohdassa, hän jatkoi matkaa kävellen eteenpäin kaatamaan lisää puita. Kun minä olin saanut puut lavalle, niin odotin, etttä Jaakko oli kaatanut seuraavassa paikassa puut, ja ajoin kelkan puiden kanssa sinne.

Näin jatkettiin muutaman kerrran, ja kun ajoin kelkkaa viimeiselle puidenkaatopaikalle, kelkalla ajaminen alkoi olla jo aika hankalaa, koska puita oli kertynyt jo niin paljon lavalle, ja aamulla oli satanut märkää lunta. Meinasinpa myös jäädä kiinni yhteen mutkaan, mutta kaasua vaan hellästi mutta myös ärhäkästi niin pääse eteenpäin. Sitten nostimme loput puut lavalle, liinat ympärille kireälle ja eikun menoksi.

Kun olimme päässeet melkein pihaan, oikaisimme suon poikki ja sen jälkeen tuli aika tiukkakin mutka, ja kuten arvata saattoi kelkan se reuna kyllä kesti mutta puurekeä ei, koska olihan siinä niin suuri paino. Ei muuta kuin liinat auki ja osa puista maahan, kelkan ja reen väliin pitkä liina ja kelkka käyntiin. minä kyllä työnsin takaa ja iskä yritti vetää kelkalla, mutta kyllä siinä kauan meni saada ne pihaan.

Pihassa sitten avattiin TAAS liinat auki ja nostettiin puut pois kyydistä. Jaakko kävi kääntämässä kelkan ja minä menin suon reunalle puitten luo. Noo… ne loput puut siitä kuormasta kyllä meni ihan yhdellä yrityksellä liiterin luo.

Täytyy kyllä sanoa, että oli kyllä ihan sairaasti lunta, ja vaikka oli ollut kuukauden ajan pakkasta niin jälki oli kyllä pehmeä kuin pumpuli. Että semmoinen sunnuntai.

Kommeent
Šõõddi-a mâiʹd-ne miõʹlle? Koommend ääʹšš!
Komment (10)

Kategorii Hääʹsǩ tueʹjjeed

10 vasttõssâd “Puiden haku”

 1. hannelefofonoff Hannele Fofonoff ǩeʹrjjti:

  Tuli varmaan tosiii kuuma!!! Ainaki saitte kaikki puut perille!

 2. Minna Moshnikoff Minna Moshnikoff (http://www NULL.moshnikoff NULL.fi) ǩeʹrjjti:

  Teilläpä on ollut varsin tapahtumarikas reissu. Hyvä, että lopulta kuitenkin saitte puut onnellisesti kotiin!

 3. Satu Satu ǩeʹrjjti:

  Tuäna eeʹjjin leäʹped raajjâm jiânnai puälddem-muõrid. Võl-a tij õlggveʹted mõõnnâd saaʹvjed jäänab muõrid meäcca? Nuuʹbb vuâra ǩeâlkk-ǩeäinn lij kõrrsab da lij pueʹrab vuejjad motoriǩeâlkain da ǩeâlkain.
  Mõõn âkksaž ton leʹjjiǩ, ko leʹjjiǩ vuõss vuâra eeʹjj mieʹldd muõrrmieʹccest?

 4. Pauliina Pauliina ǩeʹrjjti:

  Olisi ollut lisäliinoillekin töitä;)

 5. juusofofonoff Juuso Fofonoff ǩeʹrjjti:

  Jaa… mon šmiõhttam što mon leˈjjiim 6-7e ko leˈjjim vuõss vuära muõˈrrmieˈccest

 6. Ulpu Ulpu (http://Sevetti) ǩeʹrjjti:

  Olipas se urheilua! Mut siögg hå´mm!

 7. Pauliina Pauliina ǩeʹrjjti:

  Nuorna vitsa väännetty siis!

 8. Juuso Fofonoff Juuso Fofonoff ǩeʹrjjti:

  Pikemminki lisää työmiehiä olis tarvittu. :D

 9. Juuso Fofonoff Juuso Fofonoff ǩeʹrjjti:

  Jim mon lea’kku vuajjam kealkk 6 eksas. E’cc vue’jji.

Koommend ää’šš!