annakatariinafeodoroff
16.03.2010 č 9.34
Anna-Katariina Feodoroff:

ONL:n leirinohjaajakoulutus Puroniemessä

Olin Ortodoksisten Nuorten Liiton järjestämässä leirinohjaaja koulutuksessa Puroniemessä 12.–14.3.2010. Lähdin koulutukseen Rovaniemeltä junalla Ouluun aamulla yhdeksään aikaan, Oulussa olin ennen yhtä. Matka jatkui puoli kahden aikaan muiden lapista lähtevien kanssa. Perillä Puroniemessä olimme illalla hiukan ennen seitsemää.

Osallistujia koulutukseen oli lähes 40, ortodoksisia nuoria ympäri Suomen. Tahdoin lähteä koulutukseen, koska olen saanut töitä kristinoppileiriltä kesällä. Sinne vaadittiin koulutus.

Leirillä tosiaan vallitsivat leiriolosuhteet: oli ulkohuussi, jossa oli neljä koppia, ei ollut suihkua, vaan rantasauna, ei vesikraanaa käsien pesuun, vaan käsidesipumppuja. Ja koska nyt eletään paastoon aikaa, ei ollut liharuokaa, vaan esim. tomaattikeittoa, tonnikalalasagnea ja kasvissosekeittoa. Tortillakastikkeessa saattoi olla jauhelihaa, mutta en muista oliko vai ei. Ruoka oli kuitenkin hyvää! Oli aivan ihania juustosämpylöitä.

Koulutuksessa opimme, mitä ohjaajalta vaaditaan: auktoriteettia, sosiaalisia taitoja, joustavuutta, kärsivällisyyttä, ym. Opimme myös uusia leikkejä, ensiapua ja ryhmätyöskentelyä. Meillä oli myös ehtoopalvelus ja viimeisenä päivänä kävimme Rautalammilla liturgiassa. Sen jälkeen palasimme Puroniemeen, söimme lounaan ja joimme kahvit, pakkasimme ja ennen yhtä lähdimme takaisin Ouluun, josta jatkoin matkaa kaverini kanssa Rovaniemelle päin.

Päivät olivat pitkiä, opin uutta, oli hauskaa, tapasin uusia ihmisiä, mutta pakko myöntää, että olin onneni kukkuloilla päästessäni pesemään kädet, käymään suihkussa ja sisävessassa…

Kommeent
Šõõddi-a mâiʹd-ne miõʹlle? Koommend ääʹšš!
Komment (6)

Kategorii Rääʹǩǩes peiʹvvǩeʹrjj

6 vasttõssâd “ONL:n leirinohjaajakoulutus Puroniemessä”

 1. Almira Almira ǩeʹrjjti:

  Ui olipas kiva ku oli kivaa ja sillee :D

 2. juusofofonoff Juuso Fofonoff ǩeʹrjjti:

  Mahtoi olla jänskää. he hee… kiva koulutus ollu. =)

 3. Minna Moshnikoff Minna Moshnikoff (http://www NULL.moshnikoff NULL.fi) ǩeʹrjjti:

  Siellähän on ollut monipuolinen ohjelma! Nuo ensiaputaidot on kyllä hyödyllisiä osata. Auktoriteettia taitaa olla vaikea opetella, sitä vissiin jo on omasta takaa tai sitten ei ole. Sulla taitaa olla?

 4. Pauliina Pauliina ǩeʹrjjti:

  Suihku on kyllä vuosituhannen keksintö vaikka vedenhukkaa onkin!

 5. annakatariinafeodoroff Anna-Katariina Feodoroff ǩeʹrjjti:

  Joo, hyödyllisiä on :) Oon kyllä käyny EA1 ja EA2, mutta hyvää kertausta. Niin, ne siellä opettiki, että ensivaikutelma on kaikkein tärkein, että siitä se koko homma lähtee. Hehhe, no se vähän riippuu :D
  Suihku on aaaaaivan mainio keksintö.

Koommend ää’šš!