annakatariinafeodoroff
21.05.2010 č 23.10
Anna-Katariina Feodoroff:

Kuulumiset ennen matkalle lähtöä

Kuvaa Harrijärveltä vappuna

KG:n tunnelmia Suomi-USA ottelun jälkeen
Kuvaa Raanuvaaran päältä pohjoseen vappuna
Sevetin biitsiltä 12.5.2010

   

 No niin… Pitkästä aikaa.       

Aattelin taas kirjotella tänne pitkästä aikaa ennen kuin lähdetään sinne luokkaretkelle Turkin maahan. Kirjotuksia ei oo kauheasti viime aikoina (pitkään aikaan) multa ilmestyny, kun on ollu kaikennäköstä hommaa ja laiskottelua ja yksi syy siihen on sekin, että olin suunnitellut kirjoittavani koltaksi, mutta vain toisella tietokoneella on saamenfontit.        

 Tässä välissä oon kerenny viettää 16-vuotissynttäreitä, käydä mökillä Almiran ja Leenan kans, josta Leena jo onki kertonu, oltiin myös Peten, äitin ja iskän kanssa vappuna Suoppumavaaralla Näätämöjoen varrella. Siellä sai otettua matkan varrelta tosi hienoja kuvia ja oli tosi kaunista. Kalaakin tuli. Sieltä piti kyllä lähteä kesken viikonlopun, kun oli huono keli tiedossa.        

 Taidetapahtumassakin käytiin Rovaniemellä huhtikuun alussa, josta on jo myös tullut juttua. Porot on päästetty tunturiin piha-aitauksesta ja hihnasta, vaikka ei tuo yks suostu millään siellä tunturissa tai edes mettässä kauaa pysymään.        

Uuteen kouluunki on haettu, ens vuodelle on siis paljon uusia juttuja tiedossa, kun lukio ja asuntola kutsuu. Muutto pois siis.        

Sevetissä on ollu jo jopa pientä hellettä, mm. silloin kun meillä oli iki-ihana kuntotesti, sekä silloin, kun  meillä oli KG:n kanssa pienimuotoinen leiri (KG on siis Inarin nuorisotyön järjestämä tyttötyöprojekti, jossa täällä ovat poikkeuksellisesti myös pojat mukana). 

Tänään onkin jo tullu vettä ja muutenki on ollu pari päivää kylmempää, mutta ei se paljoa haittaa, sade on musta ihan kiva. Ja mikäs tässä ollessa, kun tietää pääsevänsä Turkin lämpöön sillon, kun täällä on lämpöä 2-3+ astetta. Nauttikaa lapin kesästä! ;)     

Kommeent
Šõõddi-a mâiʹd-ne miõʹlle? Koommend ääʹšš!
Komment (2)

Kategorii Rääʹǩǩes peiʹvvǩeʹrjj

2 vasttõssâd “Kuulumiset ennen matkalle lähtöä”

 1. Satu Satu ǩeʹrjjti:

  Vuõssmõsân pueʹrmõs šõddâmpeeiʹv tuäivtõõzz tuʹnne! Ko tuʹst šâdd 16 ekksaž, tõt lij tuʹnne vääžnai podd. Jeeʹresnallšem ođđ ääʹšš puäʹtte ouʹdde da jiõk-tâma teänab leäkku päärnaž.
  Tuʹst lie samai mooččâs snimldõõǥǥ täʹst. Måkam sniimmâm-mašina tuʹst lij? Kâʹll piksled tõʹst lie? Ton teâđast vääldak tän snimmâm-mašina mieʹldd tij reissu. Tuäivam, što sniimak jiânnai, što vueiʹttep mâʹŋŋlest vueiʹnned fiinâs snimldõõǥǥ täʹst Nuõrroummi blogist! :)
  Jååʹđ tiõrvân!

 2. annakatariinafeodoroff Anna-Katariina Feodoroff ǩeʹrjjti:

  Späʹsseb, lešâ tõʹst lij juʹn sõrgg mäännpââi : )
  Spä´sseb jiânnai! Muʹst lij CANON DIGITAL IXUS 200 IS da tõʹst lie 12.1 piksled. Vääʹldam kâʹl! Da kueʹhtt korttat ;) Da vueiʹnnveʹted varmasti, jeäʹped-ka pâi muu välddam snimldõõǥǥid. Jâđđa vueʹlǧǧep tueʹlää.

Koommend ää’šš!